tiistai 31. joulukuuta 2013

Uuden vuoden puhdistus!

Heips,

On uudenvuodenaatto ja ihmettelen, että mihin yksi vuosi taas katosi...? No, tänä lupausten ja elämänmuutosten luvattuna h-hetkenä löysin sopivasti kaapistani syksyllä Marsaanan Wellness-päiviltä mukaan tarttuneen Puhdistamon MSM+C -jauheen. Mitä tämä ihmeaine eli ravintorikki sitten oikein tekee?

1. MSM tekee solujen seinämät paremmin läpäiseviksi, jolloin vesi ja ravinteet pääsevät virtaamaan vapaasti soluihin ja kuona-aineet ja myrkyt taas ulos soluista. Kehon rakennusaineet, aminohapot ovat rikin sitojia ja ovat tärkeässä osassa kehon toimintoja säätelevien hormonien ja entsyymien tuotannossa. 

2. Keho käyttää MSM:ää ja C-vitamiinia uusien solujen rakentamiseen. MSM rakentaa joustavia siltoja solujen välille. Ilman MSM:ää uudet solut eivät olisi kyllin läpäiseviä, jotta osmoosi voisi tapahtua häiriintymättä. Solut menettävät joustavuutensa, kuten käy arpikudoksen, ryppyjen, suonikohjujen, kovettuneiden valtimoiden tai keuhkojen laajentumaa sairastavan henkilön vahingoittuneiden keuhkokudosten. 


3. MSM:n on havaittu lisäävän urheilijoiden suorituskykyä ja se on mahtava energian lisääjä. MSM nopeuttaa kynsiesi kasvua kaksinkertaiseksi, ja tulet huomaamaan, että hiuksesi tulevat paksummiksi ja terveemmiksi. Sormien kynsissä on rikkiä enemmän kuin missään kehosi osassa. MSM (metyylisulfonyylimetaani) näyttelee tervehdyttävää osaa allergioissa, sidekudosten ja nivelten joustavuudessa, immuunijärjestelmän kunnossa pysymisessä, astmassa, keuhkopöhössä, niveltulehduksessa, osteoporoosissa, nivelreumassa, ruuansulatusvaivoissa, verenkierrossa, tulehduksissa, solujen hyvinvoinnissa, kivuissa, arpikudosten paranemisessa, ihon, kynsien ja hiusten kunnon säilymisessä, antioksidanttisuojauksessa, myrkkyjen eliminoinnissa, suolistovaivoissa, infektioissa, fibromyalgiassa, jännetulehduksessa, limapussin tulehduksessa, lihasarkuudessa, urheiluvammoissa, rannekanavan tulehduksessa, aknessa, ryppyjen hoidossa, tilapäisessä alaleuan niveltulehduksessa (TMJ), kollageenin synteesissä, valppauden ja keskittymisen parantamisessa, energiatason nostamisessa. 

Lähde: Mikko Oinonen/Terveysvinkit/WSOY

Aloitin sen juomisen siis toissapäivänä ja ainakin olo on ollut kevyt ja hyvä. Käyttö pitää aloittaa teelusikallisella sekoitettuna lasilliseen vettä. Annosta voi lisätä sitten kun elimistö tottuu. Liittyneekö sitten siihen, vai takana olevaan 6 viikon lomaan vai molempiin? Joka tapauksessa tänään otetaan hieman sitten takaisin hyvässä seurassa samppanjan, viinin ja herkuttelun merkeissä. Aloitetaan kurinalaisempi elämä sitten huomenna...Paitsi, että olen sitä mieltä, että jos arkena elää suht järkevästi, on oikeus myös nautiskella hyvällä omalla tunnolla. Jokainen tyylillään, mutta miksikään terveysterroristiksi en aio ruveta. Olenhan puhdasverinen hedonisti. :)
Ihanaa ja valoisampaa uutta vuotta kaikille lukijoille ja ystäville!  May all your dreams come true!

Kuva: Marsaana. Kerron sitten, toimiko...Tässä tuoteselostetta:
MSM+C on yhdistelmä laadukasta OptiMSM-jauhetta, Luomu Amlamarja-uutejauhetta sekä limettiä. Jauhe sisältää MSM:n lisäksi erittäin runsaasti luonnollista C-vitamiinia, liukenee välittömästi kylmäänkin veteen ja maistuu hyvältä.(Mun mielestä ei maistu miltään, eli agree)
C-vitamiini on tärkeä osatekijä MSM:n toiminnalle etenkin kollageenin rakentamisessa tukikudoksia, ihoa yms. varten. Yleensä MSM:n kanssa suositellaan käytettäväksi jotakin C-vitamiinia ja puristamaan mukaan sitruunaa maun parantamiseksi. MSM+C yhdistää nämä kaikki puolet yhdeksi laadukkaaksi tuotteeksi. MSM+C sisältää lisäksi orgaanista hivenaine Molybdeenia, jota elimistö tarvitsee hyvään rikkiaineenvaihduntaan.( En tajua mitään, mutta kuulostaa hyvältä.)
 
Yksi ruokalusikallinen MSM+C -jauhetta sisältää n. 500mg puhdasta, luomulaatuisesta Amla-marjasta uutettua luonnollista C-vitamiinia, 7 grammaa MSM:ää ja 350ug molybdeeniä. Limettimehujauhe tuo juuri sopivan maun juomaan, jotta sen voi käyttää aivan sellaisenaan.
 
Suositeltu vrk-annos: 1-2 rkl sekoitettuna runsaaseen veteen
 
Ainesosien määrät vrk-annoksessa
MSM 7-14 g
C-vit 500-1000mg
Molybdeeni 350 - 700 ug
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti