torstai 26. joulukuuta 2013

Vartaloni huutaa näitä!

Oi, olen NIIN koukussa uusiin löytöihini, joita kroppani suorastaan huutaa. Löysin nämä jumalaiset vartalovoit Bangkokin lentokentän Bootsista, ihan vahingossa. Kyseessä ovat ketjun reilun kaupan brasil nut ja vanilla. Brasil nut on suomeksi parapähkinäpuu ja se kasvaa Amazonin alueella Brasiliassa.  Pähkinät ovat erittäin rasvaisia ja muistuttavat koostumukseltaan mantelia. Itse voide on taivaallinen kosteuttaja, varsinkin kuivalle talvi-iholle, mutta myös aurinkoa saaneelle hipiälle. Käytin purkin loppuun kuuden viikon Aasian turneellani. Sen koostumus on kermainen, tuoksu huumaava ja imeytyvyys huippuluokkaa. Ostin välittömästi lisäpurnukoita varastoon.

Karitevoita ja kookosta sisältävä vanilla-vartalovoi taas on täydellinen talvituoksu ja sopii mielestäni erityisesti joulunaikaan. Kermainen koostumus ja imeytyvyys ovat tässäkin tuoksussa huippuluokkaa. Itse laittaisin brasil nutin ykköseksi ja vanillan kakkoseksi, mutta molemmat ovat kyllä ihania! Tämä on siis täysin subjektiivinen mielipide. Eli ei kun testamaan itse! Hintaa 200 ml purnukalle tulee reilun 9 euron verran, mikä ei ole paljoa reilun kaupan tuotteeksi. Harmi ettei näitä saa Suomesta, ainakaan vielä. Lahden takana Bootseja kyllä löytyy, tietenkin. Rantautuukohan kyseinen ketju koskaan Suomeen?
Herkullinen tuoksu ja täyteläinen koostumus takaavat vartalon hipiälle täydellisen nautinnon.

Parapähkinäpuun öljyn ja karitevoin yhdistelmä on lyömätön!

Nopea vilkaisu tuoteselosteeseen paljastaa, etteivät nämä tuotteet ole kovin luonnonmukaisia. Vartalovoit sisältävät ikävä kyllä parabeeneja, jotka muun muassa edistävät ihon vanhenemisprosesseja. Tämä mielessäni käytän näitä tuotteita säännöstellen.
Olen luonnonkosmetiikan ystävä, mutta jos löydän sen ulkopuolelta jotain mainitsemisen arvoista, niin mieleni on avoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti