sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Huom! Arvonta ohi: Voita Olympus-kamera!

Moikka,
Olen mukana Indiedaysin ja Vermanin yhteistyökampanjassa ja haluan suositella kätevää Melarest -melatoniinivalmistetta, Matkoilla olen saanut siitä paljon apua aikaerorasitukseen, esimerkiksi viime marraskuisella kuuden viikon Aasian reissulla, jossa käytin Melarestia sekä meno että paluusiirtymien aikana.   
Kun kerran Suomen kesä on mitä on, niin moni haikailee varmasti johonkin lämpimään...ainakin minä! En kaipaa koleaa kesämökillä oloa hyttysineen, vaan kunnon lämpöä, helliä aaltoja ja kuumaa hiekkaa...             
Viime joulukuussa Singaporessa, ah!

All time favourite, eli Mai Khao beach Thaimaan Phuketissa.

Singapore skyline.

Tässä tietoa melatoniinista: 

Melatoniini on hormoni, jota erittyy pääasiassa käpyrauhasesta. Se osallistuu uni-valverytmin säätelyyn. Melatoniinin eritys lisääntyy pimeässä ja sillä on unettava vaikutus. Siksi se helpottaa nukahtamista. Melatoniinia syntyy tryptofaani-aminohaposta etenkin B-vitamiinien ja magnesiumin avustamana. Tryptofaania esiintyy proteiinia sisältävissä ruoissa, kuten lihassa, juustossa ja pähkinöissä. Melatoniinia voidaan nauttia myös ravintolisänä, josta sen imeytyminen on nopeaa etenkin tyhjään mahaan nautittuna.

Euroopan elintarvikeviranomainen (EFSA) on hyväksynyt terveysväitteen: Melatoniini auttaa lyhentämään nukahtamisaikaa ja auttaa lievittämään aikaeron yksilöllisiä vaikutuksia. Vaikutus saavutetaan ottamalla vähintään 0,5 mg melatoniinia lähellä nukkumaanmenoaikaa ensimmäisenä matkapäivänä ja muutamana seuraavana päivänä matkakohteeseen saapumisen jälkeen. Näin sopeutuminen paikalliseen aikaan tapahtuu helpommin.

Käy siis osallistumassa kilpailuun kampanjasivuilla ja tsekkaamassa myös muut postaukset!

1 kommentti:

  1. Blogistani löytyy kiitokset taannoisesta arvontavoitosta;)
    Kivaa keskiviikkoa - säistä huolimatta!

    VastaaPoista