sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Koulunkäyntiä palmujen alla!

Heissan,

Täällä ollaan taas. Vuosi on vaihtunut ja tovi on vierähtänyt uutta ihmetellessä ja trooppisen aurinkoiseen ilmastoon totutellessa. Pahoittelut siis radiohiljaisuudesta. :) Siirryimme vuodenvaihteen jälkeen Bangkokista Pattayalle. Keksimme idean tänne tuloon viime kesänä, kun näimme dokumentin suomalaisesta koulusta Pattayalla. Tilanne onnellisesti mahdollisti myös lähtemisen kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi talvea pakoon. Opettajapariskunta Tiiti ja Tommi Mäkelän perustama yksityinen peruskoulu antaa opetusta vuosiluokille 1 – 9. Oppilaita on parikymmentä ja opettajia 5, kun harjoittelijat lasketaan mukaan. Aika luksusta verrattuna Suomen kouluihin siis. Koulua on takana viikko ja fiilikset sen suhteen erittäin myönteiset. Vuosiluokat on jaettu ryhmiin ja  jokaiselle oppilaalle on räätälöity oma opetussuunnitelma. Täältä lisäinfoa koulusta.

Pattaya on ensisijaisesti kaupunki, jossa on uskomaton kuhina ja hyviä sekä huonoja seutuja, mutta asumme mukavassa Dusit Thani -hotellissa kaukana keskustan melskeestä. Alkujärkytys varsinkin hektisen keskustan ja tyttöbaarien suhteen oli melkoinen, ja päätimmekin pysytellä pois niiltä seuduilta ja keskittyä rauhaan ja luksukseen. Kun ajattelee Suomen paukkupakkasia tai vaihtoehtoisesti loskakelejä tähän aikaan vuodesta, niin sitä on meluummin ihan missä vaan lämpimässä, vaikka sitten täällä. Rannat eivät ole samaa luokkaa kuin esimerkiksi Phuketissa/saarilla. Täällä asuu paljon suomalaisia ympäri vuoden. 
Tässä Lumi on koulussa kuvaamataidon opettajan Nooran (harjoittelija Aalto-yliopistosta) kanssa.

Koulu sijaitsee Pratamnakin kaupunginosassa.  Tällä hetkellä kuljemme taksilla, mutta Australian reissun jälkeen vaihdamme kävelymatkan päässä olevaan hotelliin.


Asumme yhden makuuhuoneen sviitissä, jossa on kuvassa näkyvän olkkarin lisäksi vielä makuuhuone ja parvekkeet kolmeen eri suuntaan. 

Auringonlaskut täällä ovat ikimuistoisia.

Vain pari pilvistä päivää on näihin pariin viikkoon mahtunut. Ja silloinkin asteita on ollut vähintään +30, eli ei valittamista säissä.

Rannat Pattayalla eivät tosiaan ole yhtä hienot kuin esim Phuketissa, mutta meri on aina meri...3 kommenttia:

 1. Onpa mahtavat puitteet koulunkäyntiin, ja samalla tulee biologia ja maantieto tutuksi. Siellä on kuitenkin niin erilainen luonto ja kasvillisuus. Usein olemme haaveilleet samanlaisesta irtiotosta talveksi. Ehkäpä pitäisi ryhtyä tuumasta toimeen :)

  VastaaPoista
 2. Huh, onneksi olen itse lähdössä huomena reissuun, etten mene ihan soikeaksi kateudesta :D

  Hyvä reissua!

  VastaaPoista
 3. Marianne, ilman muuta kannattaa kokeilla irtiottoa, jos se on vain mahdollista! Ja oikein hyvää matkaa sinulle Ansku! :)

  VastaaPoista