torstai 12. syyskuuta 2013

Tunteita ja tuoksuja!

Moi,

Millainen on sinun lempituoksusi (hajuvesistä)? Ja millaisia muistoja erilaiset parfyymit sinussa herättävät? Itselläni varhaisimmat hajuvesimuistot sijoittuvat ylä-asteelle ja lukioon ja ensimmäisille tyttöjen etelänmatkoille, ensimmäisiin ihastuksiin, sydämen särkymiseen, jne. Nuoruudessani hittituoksuja olivat muun muassa Givenchyn Ysatis, YSL:n Poison ja Rochasin Byzance (Sitä muuten mainosti vuonna 1989 sen ajan huippumalli Tatjana Patitz). 1980-luvun lopulla ei ollut montaa merkkiä joista valita, toisin kun nykyisin. Oli juhlaa ostaa lentokentältä pullollinen ylellisyyttä ja suihkauttaa sitä päällensä erityistä iltaa varten. Eikä silloin kukaan puhunut haitallisista kemikaaleista, vaikka ehkä olisi pitänyt, kuka tietää.

Tuoksuttelin tässä eräänä päivänä lempivintagetuoksuani Ysatista ja se vei minut  suoraan takaisin vuoteen 1984, Dallasin ja Dynastian ylettömän mauttomaan (tai mielettömän upeaan) aikakauteen, tupeerattuihin kampauksiin, liian vahvaan meikkiin, dramaattisiin ihmissuhteisiin ja olkatoppauksiin. Siihen aikaan, kun ainakin meidän yläasteellamme ja lukiossa kaikilla tytöillä oli vaaleaa(valkoista) huulipunaa ja raidoitetut, kerroksittain leikatut hiukset. Ja ne Lacosten paidat. En oikeastaan muuten kaipaa niitä vuosia, mutta hajuvesiä kyllä ja sitä asennetta, joka niiden käyttämiseen liittyi. Ne eivät todellakaan olleet arkipäiväisiä, vaan niihin liittyi tunne orastavasta aikuisuudesta, itsenäisyydestä, vahvuuudesta ja maailmassa pärjäämisestä. Ysatis edustaa minulle tänäkin päivänä juuri sitä asennetta, joten tuoksu on minulle todella rakas. Luokkakuvia ei tosin voi katsoa repeilemättä. Tyttäreni katsoi tässä eräänä päivänä kanssani vanhoja kuvia ja kysyi, että äiti, oletko sinä tuossa? Näytät ihan erilaiselta. Näytät tosi hassulta. Jep. Luoja, että mä kuulostan mummolta - mutta hei - sitä mä olen. :)

Seuraavat adjektiivit kuvaavat omaa tämän päivän suosikkiparfyymiäni: ylellinen, intohimoinen, hedelmäinen, aistikas, lämmin, kutsuva, iholla viipyilevä... siinä voi olla esimerkiksi jasmiinia, appelsiininkukkaa, täyteläistä vaniljaa ja houkuttelevan pehmeää vaahtokarkkia. Nuo adjektiivit kuvaavat esimerkiksi Dolce&Gabbanan Pour Femme -tuoksua. Rakastan myös Escadan syksyn uutuustuoksua Especially Escada Elixiriä, jonka intensiivisyyden ja aistikkuuden saavat aikaan luonnollinen ruusu-uute ja madagaskarin vaniljauute ja luumu. No, tästähän tuli kunnon mainos, mutta en todellakaan kehu tuotteita, joita en oikeasti käyttäisi. Ja nämä kaksi tuoksua ovat nykytuoksujeni top vitosessa. Sieltä löytyvät myös Kenzon Flower(all-time-favourite), Dolce&Gabbanan One, ja Chanelin Allure. Olin eilen ihanan inspiroivassa tuoksuillassa Bläkissä, josta tämä postaus sai innoituksensa. Suihkautankin tänään Dolce&Gabbanan Pour Femmeä korvan taakse Lumi Fall Partyihin ja Nelosen Pressiin. Ja tarkkailen reaktioita ihmisiä halatessani...

Mia

Ps. Kuvat ovat Bläkin tuoksuillasta.

3 kommenttia:

 1. oi ihania kuvia ja vielä mun rakkaasta ammatinharhoittelupaikasta :)

  nyt menee ihan ohi aiheen, mutta bloggasit joskus siitä mestasta missä käyt laittamassa kyntesi, mutta en nyt tähän tähään löytänyt enää sitä postausta, joten olisko sulla heittää sen salongin nimeä? :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :) sen kynsistudion nimi on Za-Za ja löytyy osoitteesta Freda 49. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos! :) sen kynsistudion nimi on Za-Za ja löytyy osoitteesta Freda 49. :)

  VastaaPoista